Ny temadebat: Hvilke af kommissionens anbefalinger kan føre fiskeriet sikkert ind i fremtiden?

En gennemgribende reform af EU’s fælles fiskeripolitik, øget selvforvaltning og arealrelateret regulering. Kort før jul kom fiskerikommissionen med 19 anbefalinger, men hvilke af anbefalingerne skal politikerne på Christiansborg tage med sig ind til de kommende forhandlinger om fremtidens fiskeri? Det spørger Altinget Fødevarer nu en række aktører om i en ny temadebat. 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Kort før jul afleverede Fiskerikommissionen sine anbefalinger om fremtidens fiskeri, der skal danne grundlag for de politiske forhandlinger, regeringen i løbet af 2024 vil indkalde til. 

19 anbefalinger er det blevet til, og de spænder over ønsker til store institutionelle forandringer i form af en gennemgribende EU-reform og etableringen af et Havråd til fokus på øget selvforvaltning og en ny arealrelateret regulering.

Den politiske aftale om at nedsætte Fiskerikommissionen blev en realitet i kølvandet på Brexit, og i kommissionens kommissorium fremgik det, at medlemmerne havde til opgave at "gentænke dansk fiskeri og se på, hvordan dansk fiskeri sikres i fremtiden som et robust og konkurrencedygtigt erhverv."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00