Ny temadebat: Hvordan skal klimamærket på fødevarer helt konkret se ud?

Hvordan skal mærket helt konkret se ud? Hvordan skal fødevarernes CO2-aftryk beregnes? Spørgsmålene om fremtidens klimamærke står i kø for Altingets nye debatpanel.

En arbejdsgruppen bestående af en række aktører i fødevarebranchen skal nu arbejde sammen om at udvikle et klimamærke. Men hvad ønsker de egentlig hver især? Det spørger Altinget om i en kommende temadebat.
En arbejdsgruppen bestående af en række aktører i fødevarebranchen skal nu arbejde sammen om at udvikle et klimamærke. Men hvad ønsker de egentlig hver især? Det spørger Altinget om i en kommende temadebat.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Hvordan skal det kommende klimamærke på fødevarer helt konkret se ud?

Danmark skal som det første land i verden have et statskontrolleret klimamærke. Mærket skal få os til at tænke på klimaet, når vi lægger dagligvarer ned i indkøbskurven – blandt andet ved at vise os, hvor stort et CO2-aftryk forskellige fødevarer har.

Regeringen har afsat ni millioner kroner og nedsat en arbejdsgruppe med en række aktører, som skal udvikle et bud på en klimamærkning, der skal præsenteres inden jul.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00