Opsamling: Et simpelt trafiklys eller et mærke med mange decimaler? Mange spørgsmål om klimamærket er stadig op til debat

Skal et klimamærke sammenligne klimaaftryk på tværs af fødevarekategorier, og skal mærket også tage hensyn til ernæring og dyrevelfærd? Det er nogle af de spørgsmål, der har fyldt i Altinget Fødevarers seneste temadebat.

En mere klimavenlig kost betyder ifølge flere debattører en grønnere og mere plantebaseret kost for alle danskere. Andre mener, at vi stadig skal kunne købe det kød, vi vil, og lade kødproducenterne konkurrere om, hvem der kan producere det mest klimavenlige oksekød.
En mere klimavenlig kost betyder ifølge flere debattører en grønnere og mere plantebaseret kost for alle danskere. Andre mener, at vi stadig skal kunne købe det kød, vi vil, og lade kødproducenterne konkurrere om, hvem der kan producere det mest klimavenlige oksekød.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Når du i fremtiden står i supermarkedet, er det meget sandsynligt, at der kommer til at være et mærke, der fortæller dig, hvordan din aftensmad påvirker klimaet.

Men vil du blive mødt af en rødt-gult-grønt mærke, som vi kender det fra trafiklysordningen på energimærket på hårde hvidevarer?

Kommer der til at stå, præcis hvor meget CO2 det koster jordkloden, at du bruger hakket oksekød frem for belugalinser i bolognesen?

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00