Pølsen knækkede, men ved at genbruge ”verdens tarveligste produkt” har Rootlys plantebøf kurs mod supermarkedet

Altinget Verdensmål har besøgt Plantebranchens årsdag og smagt på en stribe forsøg på at spise sig til en bedre verden.

Der går under 24 timer, fra restaffaldet fra juiceproduktionen i Brøndby ender som plantebøffer i Søborg. 
Der går under 24 timer, fra restaffaldet fra juiceproduktionen i Brøndby ender som plantebøffer i Søborg. Foto: Rasmus Raun Westh
Rasmus Raun Westh

Kødfrit pålæg i orange wraps ligger klar på tallerkener ved siden af sølvfarvede kaffekander og små trekantede kartoner med konventionel Arla-mælk.

Det pisøsregner i Ringsted. Mange af de i alt 100 deltagere er spænet fra parkeringspladsen og ind i den grå bygning, hvor Plantebranchen afholder sin årsdag.

Købmandskoncernen Dagrofa, kendt for blandt andet Meny og Spar-butikkerne, har lagt hus til arrangementet, der omfatter en pitch-session à la Løvens Hule.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00