Opsamling på temadebat: Parterapi for fonde og kulturliv

Dyb afhængighed, geografisk ulighed og styring af strategier, men også samarbejde, udvikling og taknemmelighed. Der er følelser på spil i samarbejdet mellem fonde og kulturliv. Læs eller genlæs de skarpe pointer fra Altingets temadebat her.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har som en del af SMV-regeringen bebudet et milliardløft til kulturområdet frem mod 2027, mens bevillinger fra fonde er faldende.
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har som en del af SMV-regeringen bebudet et milliardløft til kulturområdet frem mod 2027, mens bevillinger fra fonde er faldende.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Bevillinger fra private fonde har igennem mange år været katalysator for, at der udvikles nye succeser i kulturlivet og skabes nye muligheder for kunsterne og kulturinstitutioner.

Mængden af fondsbevillinger skifter dog som vejret. Særligt de senere år er de faldet sammenlignet med andre områder som videnskab, uddannelse og internationale humanitære formål. Men det ændrer ikke på, at kulturlivet er afhængig af fondene.

Det fik os til at stille spørgsmålet, om forholdet mellem fonde og kulturlivet trænger til en tur i parterapi? Og Altinget Fonde har bedt en række aktører på fonds- og kulturområdet om at bidrage til temadebatten.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024