Skal fondene tættere på det offentlige? Det ser de forskelligt på, viste Folkemødet

I kølvandet på Folkemødet efterlyser Novo Nordisk fondens direktør Mads Krogsgaard Thomsen mere samarbejde mellem fondene og det offentlige Danmark. A.P. Møller Fonden og Lundbeckfonden har en anden tilgang. 

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Skal de erhvervsdrivende fonde spille en nøglerolle i løsningen af de største samfundsproblemer, som også SVM-regeringen lægger op til med sit regeringsgrundlag? Eller skal de koncentrere sig om det formål, deres stifter satte dem i verden for? Dét har tre af Danmarks største fonde forskellige syn på, viste årets Folkemøde. 

I en email til Altinget deler Novo Nordisk Fondens direktør, Mads Krogsgaard Thomsen, nogle af sine betragtninger om Folkemødet i Allinge. En af hans pointer er, at fondene skal arbejde tættere sammen med det offentlige. 

”Vi er dygtige i Danmark, men hvis vi for alvor skal rykke som land og finde løsninger inden for de brede samfundsdagsordener, for eksempel sundhed og bæredygtighed, er det nødvendigt med mere offentligt-privat samarbejde,” skriver Mads Krogsgaard Thomsen.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00