Chefer flygter fra KORA

KOMMUNALFORSKNING: Tre tidligere direktører har forladt regeringens nye forskningsinstitut, KORA, de seneste tre måneder. Det er ikke overraskende, siger den nye direktør.
Der er gang i svingdøren på KORA, det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning. Mette Wier (billedet) er en af tre tidligere direktører, der er fratrådt de seneste tre måneder.
Der er gang i svingdøren på KORA, det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning. Mette Wier (billedet) er en af tre tidligere direktører, der er fratrådt de seneste tre måneder.Foto: Altinget.dk
Lasse LangeOle Nikolaj Møbjerg Toft

De var alle tre dygtige, og jeg har haft gavn af dem. Derfor har de også efterladt nogle huller, der skulle fyldes. Men ingen af dem har været afgørende, og deres afgang er ikke noget, der på nogen måde vil have betydning for, hvordan KORA kommer til at udvikle sig. Slet ikke. På ingen måde.

Jan Rose Skaksen
Direktør, KORA
Fakta

KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, blev dannet 1. juli 2012 ved at sammenlægge Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI), Anvendt KommunalForskning (AKF) og Dansk Sundhedsinstitut (DSI).

 

Først var der tre tidligere direktører ombord på regeringens nye kommunalforskningsinstitut, KORA. Så var der to. Siden var der en. Og nu er der slet ingen.

Med andre ord har både AKF's tidligere direktør Mette Wier, DSI's tidligere direktør Jes Søgaard og KREVI's tidligere direktør Torben Buse forladt KORA, siden instituttet blev dannet ved at sammenlægge netop AKF, DSI og KREVI sidste sommer. Faktisk har de tre tidligere direktører alle forladt KORA efter tidligere vismand Jan Rose Skaksen i november sidste år tiltrådte som direktør. Han mener ikke, at der er noget odiøst i afgangene.

"Da jeg kom, fik de tre reelt frataget deres position som direktører  for at blive brugt på en lavere plads i organisationen. Det har de desværre ikke fundet tilfredsstillende i længden, og det mener jeg ikke er overraskende," siger Jan Rose Skaksen til Altinget.dk.

De tre gamle direktører er stoppet i løbet af de seneste tre måneder. Det har i et stykke tid været kendt, at Jes Søgaard, tidligere direktør i DSI, blev fritstillet i december sidste år, og at Torben Buse, tidligere direktør i KREVI, har fået nyt job fra 1. april 2013.

Dokumentation
22. maj: Loven om det nye institut, der skal dannes ved at sammenlægge Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI), Anvendt KommunalForskning (AKF) og Dansk Sundhedsinstitut (DSI), bliver vedtaget i Folketinget.
1. juli 2012: Det nye institut åbner under navnet VERA.
September 2012: VERA bliver til KORA på grund af en strid med BUPL, der udgiver et tidskrift ved navn Vera.
1. november 2012: Jan Rose Skaksen tiltræder som direktør
10. december 2012: Ny ledelsesorganisation annonceres. Mette Wier skal være chef for Afdelingen for Styring og Ledelse, Torben Buse bliver strategichef (uden personaleansvar), og Jes Søgaard fratræder (takker nej til at blive key account manager).
1. januar 2013: Ny organisation træder i kraft.
Januar 2013: Mette Wier fratræder for at blive professor på Roskilde Universitet.
27. februar 2013: Torben Buse fratræder for at blive vicedirektør i Socialstyrelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00