Det blev en svensker

NY REKTOR: Som det ofte sker i Superligaen, måtte også CBS kigge over Øresund efter den rette kaptajn til skuden. Den nye rektor hedder Johan Roos.
Uffe Laursen
Hvad der for nylig ikke lykkedes for RUC, lykkedes i går for CBS, da de offentliggjorde deres nye rektor, som skal afløse den nuværende, Finn Junge-Jensen, der begyndte som leder af det, der dengang for 22 år siden hed Handelshøjskolen.

Hans afløser bliver svenske Johan Roos, der kommer fra en stilling som professor og dekan ved Handelhögskolan i Stockholm.

Bestyrelsesformand for CBS Anders Knutsen siger i en pressemeddelelse, at CBS er glade for at have tiltrukket Johan Roos, der har 20 års international ledelses-, undervisnings- og forskningserfaring fra såvel business school-verdenen som den private forskningsverden.

"Det er en ære at efterfølge Finn Junge-Jensen og jeg ser frem til at arbejde med de studerende, de ansatte og eksterne samarbejdspartere og til at styrke CBS' aktiviteter og såvel dets nationale som internationale position," siger Johan Roos.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00