Fuld fart på udviklingen i fødevareerhvervet

KORT NYT: Der er fuld fart på udviklingen i fødevareerhvervet, der i 2006 med ministerielt tilskud investerede i alt 339 mio. kr. i innovation.
Det er helt afgørende, at fødevareerhvervet hele tiden fornyr sig, siger Eva Kjer Hansen.
Det er helt afgørende, at fødevareerhvervet hele tiden fornyr sig, siger Eva Kjer Hansen.Foto: fvm.dk
Christian Juhl Mølgaard

Reduktion af lugt fra svinestalde, automatisk champignondyrkning, forsøg med selvrensende overflader i stalden ved hjælp af nanoteknologi, ny mælkebøttehonning, industrielle wokstegte grøntsager og miljøvenlig behandling af opdrætsfisk.

Der er fuld fart på udviklingen i fødevareerhvervet, der i 2006, med tilskud fra Fødevareministeriet, investerede i alt 339 mio. kr. i innovation. De 137 mio. kr. kommer fra Fødevareministeriet, som i 2006 gav tilskud til 140 innovationsprojekter. Det viser ministeriets redegørelse for innovationsloven i 2006, som netop er blevet sendt til Folketinget.

Interessen for udvikling var endnu større, og der blev søgt om støtte til 348 projekter med et samlet budget på 840 mio. kr.

De nye projekter skal give bedre fødevarer til forbrugerne hjemme og i udlandet. Andre projekter skal skabe nye veje til at afsætte danske fødevarer eller bedre og mere miljøvenlige produktionsmetoder.

"De mange nye ideer er nu omsat til projekter, som vi skal leve af i fremtiden. Det er også helt afgørende, at fødevareerhvervet hele tiden fornyr sig, hvis erhvervet vil sikre sig en plads på det danske og globale fødevaremarked," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00