Politisk opbakning til resultatkontrakter

UDVIKLINGSKONTRAKTER: I kølvandet på evalueringsrapporten af universitetsloven er både Venstre og Socialdemokraterne åbne for at lave deciderede resultatkontrakter, hvor der følger penge med, alt efter hvordan det enkelte universitet klarer sig.
Jørgen Skadhede

Hvis målene bliver for specifikke, går vi bare fra den ene spændetrøje til den anden. Men det er interessante nye toner.

Jens Oddershede
Talsmand for Danske Universiteter
Erhvervslivet har i årevis presset på for at få omdannet universiteternes udviklingskontrakter til resultatkontrakter, hvor det enkelte universitets bevillinger er afhængige af, hvordan det klarer sig.

Det kan eksempelvis være klare mål for kommercialisering og videnoverførsel i form af antallet af opnåede patenter, licenser, opfindelser eller publikationer. Og nu ser erhvervslivets vision ud til at blive virkelighed.

Både videnskabsminister Helge Sander (V) og regeringens forligsparti om universitetsloven, Socialdemokraterne, taler nu for at indføre resultatkontrakter, hvor der følger penge med.

Færre regler mere bonus
Det sker i kølvandet på evalueringsrapporten af universitetsloven. Den anbefaler, at politikerne begrænser detailstyringen af universiteterne og i stedet opstiller overordnede målsætninger i udviklingskontrakterne uden detaljerede krav om, hvordan universiteterne arbejder med at nå målene.

0:000:00