DI's klimaforslag i politisk modvind

KLIMAFORSKNING: DI Energi ønsker en firedobling af forskningsmidlerne til klima- og energivenlig teknologi. V og K er positive, men tror ikke meget på viljen hos de øvrige partier.
DI Energi mener, det er nødvendigt med en firedobling af forskningsmidlerne til energi- og klimaformål.
DI Energi mener, det er nødvendigt med en firedobling af forskningsmidlerne til energi- og klimaformål.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det har hele tiden været vores holdning, at vi generelt ikke bryder os om politisk øremærket forskning.

Jesper Langballe (DF)
Forskningsordfører

Dansk Industri får næppe opfyldt ønsket om fire gange så mange penge til forskning i energi- og klimavenlig teknologi lige foreløbig.

Selv om regeringspartierne Venstre og Konservative er positive over for at øge den offentlige støtte, møder tanken nemlig skepsis hos Socialdemokraterne og decideret modstand hos Dansk Folkeparti:

"Det har hele tiden været vores holdning, at vi generelt ikke bryder os om politisk øremærket forskning. Forskningsfinansiering skal jo ikke gå hen og blive skjult erhvervsstøtte, sådan som DI lægger op til. Dertil kommer, at selv om alle nu taler om klima og CO2-udslip, så er det jo foreløbig noget ubevist og hypotetisk. Det skal ikke udvikle sig til et korstog, hvor vi pumper alle vores forskningsressourcer ind i det spil," siger Dansk Folkepartis forskningsordfører Jesper Langballe.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00