Universiteter vil af med fødevareforum

FØDEVARER: Det Nationale Fødevareforum bør nedlægges, konkluderer to universiteter. Brancheorganisationer bebrejder universiteterne, at forummet ikke er blevet en succes.
Dansk fødevareforskning behøver ikke længere blive koordineret gennem Det Nationale Fødevareforum, mener to universiteter.
Dansk fødevareforskning behøver ikke længere blive koordineret gennem Det Nationale Fødevareforum, mener to universiteter.
Ida SkytteUffe Laursen

Det Nationale Fødevareforum (DNF) har kun i meget begrænset omfang eller slet ikke har levet op til målsætningerne om bl.a. at koordinere dansk fødevareforskning, og det kan derfor nedlægges uden videre.

Det skriver både Aarhus Universitet (AU) og Syddansk Universitet (SDU) i en redegørelse af deres syn på universitetsloven, der i øjeblikket er ved at blive evalueret.

"Som det fremgår af referaterne fra møderne, har arbejdet i DNF især i den sidste halvdel af 2008 og begyndelsen af 2009 været præget af mange afbud fra medlemmerne. Dette kunne tyde på, at medlemmerne nedprioriterer arbejdet i DNF," lyder en af begrundelsern blandt andet fra SDU.

Dokumentation

Fakta om Det Nationale Fødevareforum

I forlængelse af sammenlægningerne af universiteter og sektorforskning i 2006 blev Det Nationale Fødevareforum, DNF, oprettet for at kunne fungere som en indgang til at drøfte forskning, uddannelse, innovation og myndighedsbetjening på jordbrugs-, fødevare- og ernæringsområdet.

Det Nationale Fødevareforum skal bidrage til at fastholde og udbygge samarbejdet på jordbrugs-, fødevare- og ernæringsområdet ved at fungere som et mødested for universiteterne og andre centrale aktører, der har interesse i den fremtidige udvikling af området.

Gennem Det Nationale Fødevareforums arbejde skulle arbejdsdelingen mellem universiteterne bedre kunne udnyttes optimalt, således at konkurrerende forsknings- og uddannelsesaktiviteter undgås.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00