Globaliseringsmidler bør gå til fødevareforskning
Uffe Laursen
JournalistMarie Dissing Sandahl
"Det vil sætte mange af de forskningsmiljøer, der i dag er ledende, under pres. En sådan nedgang vil få ganske alvorlige konsekvenser for samfundet, men også for os som erhverv," siger formand for Landbrug & Fødevarer, Michael Brockenhuus-Schack
Vigtig fødevareforskning
Og fødevareforskningen er vigtig, for den er et af de områder, hvor Danmark gør en forskel internationalt, lyder det fra formanden for Levnedsmiddelcentret Svend Erik Sørensen.
"Forskningen har udviklet sig til at være meget stærk gennem de sidste femten år. Derfor er det ærgerligt, hvis der skal skæres i den udviklede kompetence lige præcis på det område, hvor vi kan gøre en forskel internationalt. Og hvor vi kan være med til at skabe vækst og udvikling - ikke nødvendigvis kun i fødevaresektoren, men også i alle de tilknyttede erhverv," siger han.