Pres for at udvide forskerordningen

FORSKERSKATTEORDNING: Udvid forskerordningen fra tre til fem år og stram samtidigt op, så færre danskere kan bruge ordningen. Sådan lød opfordringen til regeringstoppen på sidste uges møde i Vækstforum.
Økonomiprofessor og tidligere vismand Jan Rose Skaksen anbefalede på regeringens  Vækstforum at udvide forskerskatteordningen til fem år.
Økonomiprofessor og tidligere vismand Jan Rose Skaksen anbefalede på regeringens Vækstforum at udvide forskerskatteordningen til fem år. Foto: henrik/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Lige nu er der lidt for mange danskere, der bruger ordningen til, at folk synes, at den er rimelig. Her kan man godt være mere restriktiv.

Jan Rose Skaksen
Professor i økonomi
Den attraktive forskerordning med en skatteprocent på 25 til primært udenlandske forskere og eksperter bør udvides fra tre til fem år.

Samtidig skal der så strammes op på reglerne for at komme på ordningen, så færre danskere kan benytte sig af den. Sådan lød den klare anbefaling til regeringstoppen på sidste uges møde i regeringens Vækstforum.

Opfordringen kom fra økonomiprofessor på CBS og tidligere vismand i Det Økonomiske Råd Jan Rose Skaksen, som dermed fulgte op på tidligere lignende krav fremsat fra erhvervslivets organisation DI.

Som det er nu, forsvinder langt de fleste udlændinge på ordningen, når den udløber efter tre år.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00