Sander: Bonus for hurtig meritoverførsel

RESULTATKONTRAKTER: Universiteternes økonomi skal gøres afhængig af, om de hurtigt giver meritoverførsel ved studieskift, foreslår eksminister Helge Sander (V). Både videnskabsministeren og S er lunkne, men afviser ikke.
Jørgen Skadhede

I dag er det ofte alt for besværligt og tager for lang tid at få merit, og det giver et dumt afbræk for de studerende.

Helge Sander (V)
Folketingsmedlem
Langsom og besværlig meritoverførsel ved studieskift er et stort problem for både de studerende og samfundet, mener tidligere videnskabsminister Helge Sander.

Mere end hver fjerde studerende skifter studie inden endt uddannelse, og derfor foreslår han, at der laves en form for taxameter på hurtig meritoverførsel.

"Jeg synes ikke, vores universiteter er gode nok til at bruge mulighederne for at give merit. De unge er meget usikre på deres uddannelsesvalg, og mange skifter studie. Derfor skal vi sætte ind for at sikre mere effektivt studieskift, hvilket flugter med det, jeg kæmpede for som minister, nemlig at få de studerende hurtigere igennem," siger Helge Sander og uddyber.

"I dag er det ofte alt for besværligt og tager for lang tid at få merit, og det giver et dumt afbræk for de studerende," siger Helge Sander.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00