Ny lægeuddannelse i Aalborg møder modstand

LÆGER: Regeringen har netop givet grønt lys til, at Aalborg Universitet kan uddanne læger. Lægeforeningen beklager beslutningen.
Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er ikke brug for endnu en lægeskole. Der er en stor risiko for, at en fjerde lægeskole vil udtynde miljøet af forskere og undervisere på de tre eksisterende medicinstudier og dermed ødelægge velfungerende forskningsmiljøer.

Michael Dall
Formand for Lægeforeningens Uddannelsesudvalg

Diskussionen om en mulig lægeskole i Aalborg har kørt en rum tid, og nu har regeringen så givet sit samtykke. Efter sommerferien vil 50 studerende kunne begynde på medicinstudiet på Aalborg Universitet.

Rektor på Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, glæder sig over beslutningen og siger i en pressemeddelelse:

"Vi har hele tiden ment, at vores idé var god for både Nordjylland og det danske samfund som helhed. Og for nogle måneder siden fik vi ministeriets ord for, at vores faglige grundlag også var i orden. Siden da har vi blot ventet på denne endelige afgørelse fra regeringen, så i dag er en glædens og en lettelsens dag."

Dokumentation

Fra Videnskabsministeriets hjemmeside:

Regeringen har lagt vægt på, at en lægeuddannelse i Aalborg kan have positive regionale effekter og betydning for vækst og udvikling af nye, videntunge arbejdspladser i Nordjylland og vil understøtte Region Nordjyllands styrkeposition inden for sundhedsteknologi og biomedicin.

"Vi forventer, at de to regioner og universiteterne vil fortsætte det hidtidige samarbejde om forskning og uddannelse på det medicinske område for at sikre en optimal udnyttelse af kompetencer og ressourcer på området til gavn for vækst og velfærd i de to regioner," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Videnskabsministeren og indenrigs- og sundhedsministeren vil snarest indbyde de to regionsrådsformænd for Region Midtjylland samt Region Nordjylland og bestyrelsesformændene og rektorerne for Århus og Aalborg Universiteter til et møde med henblik på at drøfte det fremtidige samarbejde.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00