Stor donation skal sikre forskning i verdensklasse

FORSKNING: Aalborg Universitet har modtaget en stor donation til at sikre verdensklasse-forskning og undervisning på fem forskellige områder. Det er Det Obelske Familiefond, der yder milliondonationen til universitetet.
Fakta

Det Obelske Familiefond:

Det Obelske Familiefond er et erhvervsdrivende fond, der er eneaktionær i C.W. Obel A/S.

Fondets formål er bl.a. at støtte almen nyttige formål bredt. Bestyrelsen har traditionelt valgt at fokusere på aktiviteter i Nordjylland, men er i øjeblikket i færd med at udvikle en ny strategi, således at det nordjyske fokus fastholdes, men suppleres med indsats-områder over hele landet.


Kilde: http://www.obel.com/

Det Obelske Familiefond har ydet 33 millioner kroner til AAU til rekruttering af fem eliteforskere. Donationen fra Det Obelske Familiefond bliver modsvaret af universitetet, og derved er puljen til de fem "Obel-professorer" på 66 millioner kroner hen over en femårig periode.

Prioriteret områder
AAU vil handle hurtigt, således at de fem professorer kan ansættes allerede i 2010/2011. De fem eliteforskere skal dække fem prioriteret områder: Sundhedsvidenskab, Effektelektronik, Industriel Dynamik, Art and Technology og Musikvidenskab.

"Det er vores erfaring, at unikke professorer gør en stor forskel. De kan være med til at skabe et universitetsmiljø, hvor innovation og forskning på højeste niveau går hånd i hånd. Det vil kunne resultere i nye arbejdspladser samt i branding af AAU, Aalborg by, Region Nord og Danmark," fortæller AAU-rektor Finn Kjærsdam.

Grunden til valget af Sundhedsvidenskab, Effektelektronik og Industriel Dynamik er, at de er udpeget som strategiske satsnings-områder for universitetet.

Forskere skal styrke strategi
Art and Technology og Musikvidenskab skal styrke AAU's strategi om en aktiv indsats i det omgivende samfund. Universitet har også en plan om at samle de kunstneriske og kreative uddannelser på en campus tilknyttet Utzon Center, Nordkraft og Musikkens Hus. De to nye forskere vil styrke udviklingen på dette område ifølge AAU's strategi.

"Jeg er dybt taknemmelig for den store donation, som Det Obelske Familiefond endnu en gang har givet os. Det er ikke mindst et kæmpeløft for vores bestræbelser på at udvikle vort nye sundhedsvidenskabelige hovedområde," slutter Finn Kjærsdam.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00