S og R frygter for DPU's overlevelse

FORSKNING: Reorganiseringen på Aarhus Universitet vil reelt betyde lukning af DPU, frygter S og R. Både undervisningsministeren og videnskabsministeren er optimister, fordi Aarhus Universitet selv lægger op til at bevare DPU som en samlet enhed.
Både undervisningsminister Tina Nedergaard (V) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) er helt trygge ved Aarhus Universitets planer om at gøre DPU til et institut under et nyt stort kulturfakultet.
Både undervisningsminister Tina Nedergaard (V) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) er helt trygge ved Aarhus Universitets planer om at gøre DPU til et institut under et nyt stort kulturfakultet.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

De ændringer, som der er lagt op til, kan foregå under den nuværende lovgivning.

Charlotte Sahl-Madsen (K)
Videnskabsminister
De Radikale og Socialdemokraterne frygter, at DPU og dermed den praksisnære pædagogiske og didaktiske forskning forsvinder, når den planlagte reorganisering af Aarhus Universitet træder i kraft 1. januar 2012. Her bliver DPU efter planen sammen med det Teologiske Fakultet lagt ind under Det Humanistiske Fakultet og sammen udgøre Aarhus Faculty of Arts.

"DPU har en særskilt vigtig rolle i forskningen i pædagogik og tilhørende videndeling til folkeskolen og daginstitutionsområdet, men også i videre- og efteruddannelse af lærere. Derfor kan man frygte, at DPU forsvinder ind i en fakultetsstruktur og ender som et lille institut," siger uddannelsesordfører Christine Antorini (S) og kritiserer omorganiseringsprocessen på Aarhus Universitet for at have fundet meget hurtigt sted.

Men den bekymring afviser både undervisningsminister Tina Nedergaard (V) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

"Flere partier bakker op om flere frihedsgrader til universiteterne, heriblandt Socialdemokraterne. Men det svære er at følge op, når det pludselig bliver konkret. Derfor undrer det mig, at I beder mig om at blande mig," siger Charlotte Sahl-Madsen og understreger, at omlægningen er en naturlig opfølgning på fusionen, og at det ikke er organiseringen af universiteterne, men kvaliteten og kompetencerne, som er det vigtige.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00