Internationale eksperter skal granske Penkowas forskning

FORSKNING: Hele den svindel-mistænkte hjerneforsker Milena Penkowas forskningsproduktion på små 100 videnskabelige artikler skal undersøges for uredelighed af et uvildigt panel af udenlandske eksperter.
Jørgen Skadhede
Der er blevet sået så meget tvivl om den svindel-mistænkte hjerneforsker Milena Penkowas troværdighed, at hendes samlede forskningsproduktion nu skal under lup.

Ud over de to forskningsprojekter, som allerede er blevet indbragt for Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed, skal alle de små 100 videnskabelige artikler, der har Milena Penkowa som hoved- eller medforfatter, undersøges af et panel af internationale eksperter, skriver Ekstra Bladet.

Det sker efter ønske fra Københavns Universitet, der har bedt Det Frie Forskningsråd om at foranstalte undersøgelsen.

"Universitetet har bedt forskningsrådet skrive et kommissorium for en sådan undersøgelse. Det er tæt på at være færdigt. Vi anbefaler, at samtlige hendes videnskabelige artikler efterprøves af mindst fem udenlandske forskere, som ventes at være tre måneder om det," siger forskningsrådets formand, professor, dr. med. Jens Christian Djurhuus fra Klinisk Institut på Aarhus Universitet til avisen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00