Om  
Ulrich Fredberg

Nyt job til kontroversiel, fyret overlæge og V-politiker

Ulrich Fredberg, der sidste år blev fyret fra Diagnostisk Center i Silkeborg, har fået nyt arbejde.

Signe Løntoft

Ulrich Fredberg, der sidste år blev fyret som ledende overlæge i Region Midtjylland i en sag, der vakte megen opmærksomhed, har fået nyt arbejde ifølge TV Midtvest.

65-årige Fredberg er begyndt i to deltidsstillinger. Han skal både være overlæge og forsker på Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital i København og også konsulent for det nye Center for Klinisk Sportsmedicin og Sundhed på Regionshospital Nordjylland.

I det nordjyske job som konsulent skal Fredberg arbejde sammen med institutleder Thøger Persson Krogh, der indtil sidste sommer var forskningsansvarlig overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg.

Samarbejdsproblemer
Sagen om fyringen af Ulrich Fredberg fremstår på samme tid som en personalesag og en faglig debat:

Fredberg blev fyret fra Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, ifølge Region Midtjylland på grund af samarbejdsproblemer i en sag, hvor en række patienter ikke blev tilbudt den anbefalede scanning for lungekræft.

Regionsledelsen mente, at Silkeborg også har brugt lavdosis CT i stedet for fuld høj-dosis CT-scanning i nogle tilfælde, hvor der var mistanke om lungekræft - og at de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen dermed ikke er blevet fulgt.

Her hævdede man, at Ulrich Fredberg havde undladt at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, selvom han havde oplyst hospitalsledelsen om, at retningslinjerne var overholdt.

Den formulering måtte regionshospitalet trække tilbage i en efterfølgende pressemeddelelse, hvor man anerkendte, at udsagnet kunne "misforstås":

"Det har ikke været hospitalsledelsens hensigt at tilkendegive, at Ulrich Fredberg bevidst har givet urigtige oplysninger til hospitalsledelsen. Den korrekte formulering er, at Diagnostisk Center har undladt at implementere Sundhedsstyrelsens retningslinjer for en vis del af patienterne med mistanke om lungekræft."

Ved siden af sine to nye jobs er Ulrich Fredberg medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for Venstre. I februar kom det frem. at han også skal være partiets folketingskandidat i Silkeborg Nordkredsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrich Fredberg

Overlæge, Bispebjerg Hospital og Regionshospitalet Nordjylland, adj. professor, Odense Universitetshospital i Idrætsmedicin og Ultralyddiagnostik, regionsrådsmedlem (V), Region Midtjylland
cand. med. (Aarhus Uni. 1982), ph.d. i idrætsmedicin (Aarhus Uni. 2008)

0:000:00