Ahlers vil ændre befordringsregler for studerende

LOVFORSLAG: Tommy Ahlers (V) lægger i et lovforslag op til at ændre befordringsreglerne for studerende. Baggrunden er, at der i de seneste par år er sket en voldsom stigning i udgifterne til kørselsgodtgørelse. Ahlers kalder forslaget sund fornuft, mens SF kræver mere klarhed om konsekvenserne. 

Reglerne for befordring for studerende skal laves om. Det skal ikke længere være muligt at få godtgjort transport til og fra sit uddannelsessted for en hel måned, hvis man som studerende i virkeligheden har brugt færre dage på sit uddannelsessted. 

Det lægger uddannels- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) op til i et lovforslag, der tirsdag blev førstebehandlet i Folketinget.  

"De her penge skal bruges fornuftigt. Hensigten var, at daglig befordring til uddannelsesstedet skulle understøttes. Men det er ikke sådan, ordningerne er indrettet i dag. Derfor er det, at vi med det her lovforslag lægger op til at rydde op, så vi får nogle regler, der passer til virkeligheden. Vi sætter nogle rimelige og fornuftige grænser," lød det fra Tommy Ahlers. 

Login