Aktører: Østergaard spiller højt spil med spareøvelse

SU: Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil hente to mia. kroner på en reform af SU'en og ved at få de unge hurtigere igennem systemet. Det bliver en svær øvelse, vurderer flere aktører. Skærer ministeren i SU'en, vil det samtidig være et brud på regeringsgrundlaget.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil hente to milliarder kroner i 2020 på at få de studerende hurtigere igennem. Meget ambitiøst, lyder vurderingen fra flere sider.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil hente to milliarder kroner i 2020 på at få de studerende hurtigere igennem. Meget ambitiøst, lyder vurderingen fra flere sider.
Tyson W. Lyall
Fakta
Regeringen har nedsat et tværministerielt udvalg om hurtigere gennem uddannelserne og gennemsyn af SU.

Udvalget skal komme med forslag til, hvordan uddannelses- og SU-systemet kan tilrettelægges, så unge kommer hurtigere gennem uddannelserne og ud på arbejdsmarkedet

Udvalget består af:
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R), formand.
Finansminister Bjarne Corydon (S).
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Udvalget slutter sit arbejde i december 2012.

 


Kilde: Regeringens 2020-plan "Danmark i arbejde" og fivu.dk
Regeringen vil hente to milliarder kroner i 2020 på et gennemsyn af SU'en og ved at få de unge hurtigere igennem uddannelsessystemet.

Men to milliarder er ikke blot ambitiøst. Det er også ganske usikkert, vurderer flere aktører over for Altinget | Forskning & Innovation.

Nok kan der være penge at hente ved at skubbe de studerende hurtigere igennem, men det kan koste en stor ekstra regning på grund af den høje dimittendledighed, lyder vurderingen eksempelvis fra tænketanken DEA.

Samtidig vurderer universiteterne selv, at de øgede ambitioner blandt andet kommer til at koste stort på grund af et øget antal undervisningstimer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00