Aktører tvivler på farvel til suppleringskurser

SUPPLERING: Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har lagt en plan, der skal skabe mere sammenhæng i de videregående uddannelser. Det indebærer blandt andet et totalt farvel til suppleringskurser, men den ide tror hverken tænketanken DEA, de studerende eller rektorerne på.
Det skal være slut med suppleringskurserne mellem bachelor- og kandidatuddannelser, hvis det står til uddannelsesminister Morten Østergaard (R). Hverken de studerende eller rektorerne er vilde med ideen, som tænketanken DEA betegner som usandsynlig.
Det skal være slut med suppleringskurserne mellem bachelor- og kandidatuddannelser, hvis det står til uddannelsesminister Morten Østergaard (R). Hverken de studerende eller rektorerne er vilde med ideen, som tænketanken DEA betegner som usandsynlig.
Tyson W. Lyall
Fakta
Det vil Morten Østergaard blandt andet også arbejde for:

* Én lov for alle videregående uddannelser: Visionen er én samlet og sammenhængende struktur i de videregående uddannelser med fokus på gennemsigtighed og større fleksibilitet i uddannelserne. Uddannelserne skal både på erhvervsakademi-, bachelor- og kandidatniveau give de studerende - brede eller smalle - erhvervskompetencer.

* Meritgaranti: Studerende skal efter udlandsophold have meritoverført alle ECTS fra studier i udlandet; det skal være et krav til både institutionen og den studerende.

* Det fleksible uddannelsesvalg på - og på tværs af - institutioner: Det fleksible uddannelsesvalg skal give alle studerende optimale muligheder for at kombinere deres uddannelse med elementer fra andre uddannelser fra deres egen eller andre institutioner.


Kilde: fivu.dk
Smart, men også for smart.

Nogenlunde sådan lyder vurderingen fra flere aktører, efter Morten Østergaard i fredags sidste uge præsenterede en række punkter, der skal skabe mere sammenhæng mellem de videregående uddannelser.

En af de væsentligste nyheder i ministerens plan er nemlig, at suppleringskurserne mellem bachelor- og kandidatuddannelser helt skal fjernes i 2013. Det vil blandt andet sikre, at sygeplejersker, skolelærere og finansøkonomer kan træde direkte ind og sætte sig på skolebænken blandt de "almindelige" universitetsstuderende.

Den plan får imidlertid dumpekarakter af universitetsrektorernes formand Jens Oddershede, der opfatter ideen som en simpel sparemanøvre. Danske Studerendes Fællesråd (DSF) kalder nok ministerens planer for "spændende" men også "urealistiske".

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00