Alliance kommer med fem anbefalinger til universiteterne: ”Der kommer ikke god trivsel ud af at sænke forventningerne”

Næsten hver tredje førsteårselev på et dansk universitet er i risiko for mistrivsel. Og nu er Djøfs Trivselsalliance kommet med dens fem første anbefalinger, der skal sikre, at de studerende har det godt. ”Det er enormt vigtigt at have høje gensidige forventninger til hinanden,” siger formand.

Kristian Lauta er prorektor for uddannelse på Københavns Universitet, og så er han formand for Djøfs Trivselsalliance. ”Vi har et kollektivt meningstab i de her år. Det er ikke entydigt, hvad man skal bruge sit liv på længere," siger han.
Kristian Lauta er prorektor for uddannelse på Københavns Universitet, og så er han formand for Djøfs Trivselsalliance. ”Vi har et kollektivt meningstab i de her år. Det er ikke entydigt, hvad man skal bruge sit liv på længere," siger han.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Du lærer noget, når du står på tæer. Og derfor skal vi ikke sænke forventninger til studerende, selvom vi står midt i en eskalerende trivselskrise.

Sådan lyder et af budskaberne fra Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance, som arbejder for at forbedre de unge studerendes velbefindende i den nuværende trivselskrise.

”Det er enormt vigtigt at have høje gensidige forventninger til hinanden, fordi der kommer ikke god trivsel ud af at sænke forventningerne,” siger han.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00