Antallet af pædagoger i institutioner vokser ikke, trods lov om minimumsnormeringer

Fra 2021 til 2022 er der sket et lille fald i antallet af uddannede pædagoger i landets daginstitutioner. Det er "afgørende" at få tallet til at stige, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.

Antallet af pædagoger i landets institutioner stiger ikke. Det skal der gøres noget ved, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).
Antallet af pædagoger i landets institutioner stiger ikke. Det skal der gøres noget ved, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Antallet af uddannede pædagoger ansat i landets daginstitutioner er stagneret. Fra 2019 til 2021 er tallet af uddannede pædagoger, ansat som pædagog steget med 909 personer, men mellem 2021 og 2022 er det tal faldet med ti personer.

Uanset hvordan man anskuer tallene fra Danmarks Statistik, ser det ud til, at antallet af uddannede pædagoger stagnerer, mens antallet af pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter stiger.

Altinget ville gerne have interviewet børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) om udviklingen. Det har ikke været muligt. I et skriftligt svar skriver han dog, at udviklingen skal vendes:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00