A.P. Møller giver kæmpe donation til Panum-byggeri

DONATION: Københavns Universitets nye Panum-kompleks vil blive opført med støtte fra A.P. Møller-fonden. Donationen er på mere end 600 millioner kroner, hvilket dækker halvdelen af omkostningerne til det nye københavnske vartegn.
Foto: MIR/cfmoller.com
Fakta
Udvidelsen af Panum vil bestå af i alt 30.000 m2 biomedicinske laboratorie-faciliteter og fællesfunktioner, 3.500 m2 kantine og undervisningsfaciliteter og 1.500 m2 auditorier. Byggeriet vil kunne rumme mere end 600 medarbejdere.

Kilde: ku.dk

I november 2010 blev det offentliggjort, at tegnestuen C.F. Møller vandt udbudskonkurrencen om det nye Panum-kompleks for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU.

Nu har bestyrelsen i A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene formål meddelt at fonden vil donere omkring halvdelen af den forventede byggesum, der beløber sig til 1,25 milliarder kroner.

En del af en større plan
Der er helt præcist tale om 625 millioner kroner, som øremærkes til konstruktionen af tårnet. Udover tårnet, finansierer fonden også anlæggelsen af en åben plads mod Blegdamsvej, der skal hjælpe til med at udvikle ideen om Nørre Campus.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00