Debat

Boligforening: Dyre studieboliger er et hovedstadsproblem

REPLIK: Johan Jørgensen ser på problemer med betalelige studieboliger ud fra et hovedstadsperspektiv. De studerendes formand er velkommen til at besøge centralt beliggende ungdomsboliger til 3.700 kroner månedligt – i Aalborg, skriver Ole Nielsen.

På havnefronten i Aalborg er der blandt andet ungdomsboliger.
På havnefronten i Aalborg er der blandt andet ungdomsboliger.Foto: Himmerland Boligforening
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ole Nielsen
Direktør, Himmerland Boligforening

Johan Hedegaard Jørgensen, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, skriver i Altinget, at politikerne "har spillet sorteper om ansvaret for studieboliger."

Efter at have læst indlægget sidder jeg tilbage med en følelse af, at der bliver set temmelig ensidigt på forholdene, sådan som de måtte være gældende for hovedstadsområdet.

I hvert fald kan jeg ikke genkende billedet, som det er i Aalborg – Danmarks fjerdestørste studieby, der ifølge Aalborg Kommunes statistik har mindst 50.000 studerende fordelt på en række ungdoms- og videregående uddannelser.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Ingen boligmangel – i Aalborg
Johan Hedegaard Jørgensen har fuldstændig ret i, at boligmangel ikke må blive en barriere for at tage en uddannelse. Det er det heller ikke – i Aalborg.

Jeg er også enig i, at udbuddet af betalelige ungdomsboliger skal være stort. Det er det også – i Aalborg.

Johan Hedegaard Jørgensen har fuldstændig ret i, at boligmangel ikke må blive en barriere for at tage en uddannelse. Det er det heller ikke – i Aalborg. 

Ole Nielsen
Direktør, Himmerland Boligforening

Og det er rigtigt, at vi skal sørge for et udbud, der kan absorbere flaskehalsproblemer ved studiestart. Det kan det også – i Aalborg.

Endelig er jeg helt på linje med det synspunkt, at målet må være blandede byggerier og blandede byer, hvor unge ikke bliver skubbet ud i periferien.

Det gør de heller ikke for Aalborgs vedkommende, for her har adskillige boligforeninger bygget ungdomsboliger direkte på den centrale havnefront.

Kom og se ungdomsboligerne
Med disse ting in mente er min opfordring til Johan Hedegaard Jørgensen: Kom til Aalborg og spark dæk.

Så skal jeg vise dig en by, hvor fornuftig planlægning fra Aalborg Kommunes og boligorganisationernes side har ført til, at der nu er det antal ungdomsboliger, der er behov for.

Læs også

En by, hvor du for 3.700 kroner per måned kan få en ungdomsbolig med landets formentlig mest attraktive placering 25 meter fra Limfjorden og i direkte tilknytning til den allermest pulserende del af byens kulturliv. Og en by, hvor der er tænkt bæredygtighedsstrategi ind i byggeriet.

Det kan jeg fortælle dig en masse mere om, når vi tager trappen til 16. etage på Himmerland Boligforenings ungdomsboligbyggeri Larsen Waterfront og passerer solpaneler hele vejen op.

Og vælger vi at gå ned, kan jeg fortælle dig om, hvordan du som beboer i en af vores ungdomsboliger for eksempel kan benytte dig af eldelebilsordninger.

Du skriver bare til mig. Så sparker vi dæk sammen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johan Hedegaard Jørgensen

Fhv. formand, Danske Studerendes Fællesråd, fhv. formand, Studenterrådet, Roskilde Universitet
Internationale Studier, Roskilde Universitet

0:000:00