CBS aflyser lukning af to ud af seks uddannelser

Efter en intern høringsproces ændrer CBS på sine planer for at reducere optaget i de store byer. Det betyder, at der i første omgang lukkes fire i stedet for seks uddannelser, som universitetet først havde meldt ud.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

CBS planlægger nu at lukke i alt 317 studiepladser ved optaget i 2023 for at imødekomme den politiske aftale om færre studiepladser i de store byer, regeringen indgik tidligere i år med alle partier undtagen Radikale og Liberal Alliance.

En tidligere udgave af planen, som blev sendt i høring internt, betød lukninger af seks uddannelser svarende til 334 studiepladser. Nu er planen ændret til kun at omfatte fire uddannelser svarende til 192 pladser, og derudover en ledighedsbaseret justering af optaget på udvalgte bachelor- og kandidatuddannelser, svarende til 125 pladser.

"Det har været en konstruktiv og engageret høringsproces med opklarende og værdifulde input. Det er vi taknemmelige for. Som et resultat af høringen har vi besluttet at justere planen, som vi nu indstiller til godkendelse i bestyrelsen," siger konstitueret rektor Inger Askehave i en pressemeddelelse om den justerede plan.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024