Tre universiteter samarbejdede i kulissen for at standse ITU-campus i Vejle

Aarhus, Aalborg og Syddansk Universitet advarede politikere og ministeren om ITU's planer for et nyt campus i Vejle. Det var et ekstraordinært træk, som var gjort nødvendigt af en helt speciel situation, siger de tre universiteter i dag.

De tre vestdanske universiteter sendte advarselsbreve om ITU's planer for et campus i Vejle til uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen samt alle ordførere på området i Folketinget.<br>
De tre vestdanske universiteter sendte advarselsbreve om ITU's planer for et campus i Vejle til uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen samt alle ordførere på området i Folketinget.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Regeringens plan for udflytning af videregående uddannelser har udløst kampe mellem kommuner og universiteter om at få placeret de helt rigtige uddannelser på det rigtige sted.

Altinget har tidligere fortalt, hvordan Vejle Kommune forsøgte at balancere dialog med både IT-Universitetet og Syddansk Universitet, der begge tilbød at oprette it-uddannelser i byen.

Nu kan Altinget fortælle, at også Aalborg Universitet og Aarhus Universitet blandede sig i kampen om trekantsområdet og stillede sig i Syddansk Universitets ringhjørne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00