CBS-rektor ønsker opgør med ECTS-loft

TOPMØDE: Rektor på CBS, Per Holten-Andersen, vil have et opgør med loftet over, hvor mange ECTS-point man kan tage på et semester. Studerende mener, at kræfterne skal bruges på at løse problemer for de mange i stedet.
Per Holten-Andersen, rektor på CBS, vil have fjernet reglen om at man max kan tage 30 ECTS på et semester.
Per Holten-Andersen, rektor på CBS, vil have fjernet reglen om at man max kan tage 30 ECTS på et semester. Foto: Lene K./LIFE
Mads Bang
Fjern reglen om at studerende kun må tage 30 ECTS på et semester. Så direkte lyder opfordringen fra rektor på CBS, Per Holten-Andersen, til uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Mininsteren fik den direkte opfordring på sidste uges uddannelsesmøde i Kolding, hvor ministeren havde sat topfolk og aktører fra hele det videregående uddannelsesområde stævne.

Rektor Per Holten-Andersen mener, at det giver god mening at fjerne loftet over, hvor mange ECTS man kan tage på et semester, fordi det vil give de bedste studerende mulighed for at tage flere sideløbende kurser.

"Det er irrationelt, og det er samfundsøkonomisk spild. Det må vi ændre," siger Per Holten-Andersen, som tilføjer, at der er bred opbakning blandt de øvrige universiteter til ideen. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00