Dansk innovation er en uoverskuelig jungle

NYHED: Det danske innovationssystem er uoverskueligt og har brug for forenkling, mener DI. Forsknings- og Innovationsstyrelsen er forundret over kritikken: "Vi er i fuld gang," fastslår styrelsen.
Under InnovationDenmark-initiativet blev der nedsat en arbejdsgruppe, der lige nu er ved at evaluere det danske innovationssystem.
Under InnovationDenmark-initiativet blev der nedsat en arbejdsgruppe, der lige nu er ved at evaluere det danske innovationssystem.Foto:
Uffe Laursen

Derfor er vi også meget uforstående over for DI's kritik. Den analyse, som DI har lavet, kunne de måske have lavet i 2007. Men siden er forenklingsarbejdet gået i gang, og det er de udmærket klar over.

Thomas Alslev Christensen
Kontorchef, Forsknings- og Innovationsstyrelsen

En uoverskuelig jungle af innovationsordninger og programmer. Sådan karakteriserer Dansk Industri (DI) i en ny undersøgelse det offentlige danske innovationssystem.

DI har kortlagt det offentliges engagement i virksomhedernes innovation. Resultatet viser, at der i dag er 88 innovationsordninger og -programmer på finansloven med en samlet offentlig udgift på ca. 4,4 mia.kr.

De 88 ordninger og programmer skulle give virksomhederne adgang til ny viden og finansiering til gavn for innovationen, men er i stedet blevet en jungle, som især mindre virksomheder har opgivet at finde rundt i, siger Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i Dansk Industri (DI).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00