Dansk-kinesisk samarbejde om energiteknologi

ENERGI: Det Strategiske Forskningsråd har bevilget 15 millioner kroner til samarbejde mellem Kina og Danmark om forskning i bæredygtig energiteknologi.
Et af de forskningsprojekter, der er blevet tildelt en del af bevillingen fra Det Strategiske Forskningsråd er et projekt, der har til formål at  udvikle simulations-værktøjer, som kan effektivisere bestræbelserne på at give vindenergi en større rolle i forsyningsnettet.
Et af de forskningsprojekter, der er blevet tildelt en del af bevillingen fra Det Strategiske Forskningsråd er et projekt, der har til formål at udvikle simulations-værktøjer, som kan effektivisere bestræbelserne på at give vindenergi en større rolle i forsyningsnettet.Foto: Colourbox
Et nyt tæt samarbejde mellem danske og kinesiske forskere har til formål at forbedre avanceret dansk energiteknologi til byggebranchen og vindmølleindustrien. Det Strategiske Forskningsråd giver millionstøtte til en række dansk-kinesiske forskningsprojekter, og forventer, at det kan bane vej for øget eksport fra Danmark til Kina.

Det meddeler hjemmesiden for AAU - København, der er Aalborg Universitets afdeling i København.

Bevillingerne på i alt 15 millioner kroner til samarbejdet mellem danske og kinesiske videnskabsfolk kommer fra en særlig pulje, som Det Strategiske Forskningsråd under Videnskabsministeriet har øremærket til forskning i bæredygtig og vedvarende energi.

Pengene fordeles mellem tre forskellige projekter, der er tilknyttet henholdsvis Aalborg Universitet (AAU) og Danmarks Teknologiske Universitet (DTU).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00