Dødsfald: Jytte Wiingaard (85)

Jytte Wiingaard, der er uddannet skuespiller og har været studieleder på Teatervidenskabeligt Institut på Københavns Universitet, er død. 

Sara Ridder

Skuespiller Jytte Wiingaard er død, 85 år gammel. Det skriver Politiken i dag.

Hun gik på Det Kgl. Teaters Elevskole og fik sin magistergrad i teaterhistorie, hvorefter hun var tilknyttet Teatervidenskabeligt Institut på Københavns Universitet som forsker, lektor og studieleder frem til 2001. Her kom Jytte Wiingaard til at spille en anselig hovedrolle, bl.a. qua sin pionerforskning inden for teatersemiologien – og siden semiotikken – der betød nye og banebrydende tilgange til det at analysere en teaterforestilling.

Jytte Wiingaard har også skrevet en lang række bøger inden for kommunikation og medieteori, ligesom hun var medredaktør af Dansk Teaterhistorie og medforfatter til Gyldendals Teaterleksikon. Med hensyn til det personlige: Jytte Wiingard forstod som underviser og mentor at engagere og inspirere, og hun gjorde det altid med stil: fornemt klædt, udsøgt af væsen. Mange af hendes tidligere studerende (i dag kritikere, dramaturger og undervisere) har hende ikke så lidt at sige tak for. Jytte Wiingaard nåede i februar at fylde 85 år. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00