DTU udflytter ingeniørstuderende til internettet: "Det er ligemeget om 30 studiepladser rykker til provinsen, hvis den står under vand"

I 2030 vil over 500 bachelorstuderende og over 300 kandidatstuderende på DTU have til huse andre steder end universitetets hovedcampus i Lyngby som følge af regeringens udflytningsplan. Det vil koste et trecifret millionbeløb, men målet er, ikke at skære på antallet af uddannede ingeniører, siger rektor.

Anders Bjarklev, rektor på DTU, forventer et periodevis mere affolket hovedcampus end i dag. i 2030 vil DTU&nbsp; uddanne 500 bachelorstuderende gennem internettet og over 300 kandidatstuderende på decentrale lokationer i blandt andet Hirtshals og Kalundborg.<br>
Anders Bjarklev, rektor på DTU, forventer et periodevis mere affolket hovedcampus end i dag. i 2030 vil DTU  uddanne 500 bachelorstuderende gennem internettet og over 300 kandidatstuderende på decentrale lokationer i blandt andet Hirtshals og Kalundborg.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

DTU-rektor Anders Bjarklev har tænkt længe over, hvordan universitetet kan komme i mål med den udfordring, politikerne har stillet de videregående uddannelsesinstitutioner. Institutionerne skal flytte studiepladser ud af de store byer og sprede dem bredere i landet.

Hans svar udfordrer af regeringen og partiernes opfattelse af, hvad en udflytning overhovedet er.

Regeringen foreslog i sit udspil til udflytning af uddannelser, at der kunne være en dyrelægeuddannelse på forsøgsstationen i Foulum uden for Aarhus, og en tandlægeuddannelse i Hjørring.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00