Erhvervsakademier er håbefulde efter regeringens udspil om flere internationale studerende

Den tidligere S-regering fik erhvervsakademierne til at spare 20 procent optagede væk, der hovedsageligt var internationale studerende. Men regerings nye udspil skaber håb, fortæller KEA-rektor.

Den forrige regering lukkede de internationale studiepladser på erhvervsakademierne, fordi en prognose fra viste, at en større og større andel udenlandske studerende fik SU. Men en ny kurs kan være på vej. 
Den forrige regering lukkede de internationale studiepladser på erhvervsakademierne, fordi en prognose fra viste, at en større og større andel udenlandske studerende fik SU. Men en ny kurs kan være på vej. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Med regeringens udspil til en uddannelsesreform øjner Danske Erhvervsakademier nu en mulighed for at kunne optage flere internationale studerende, efter de forrige år blev tvunget af S-regeringen til at optage færre.

Det var en ”trist” beslutning sagde Danske Erhvervsakademiers formand Niels Egelund, der kritiserede den S-regeringens politik om at lukke stort set alle de internationale studiepladser på erhvervsakademierne.

Erhvervsakademierne følte sig ”mopsede” over, at de ikke var inviteret til samtaler med regeringen, før beslutningen faldt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024