ErhvervsPhD'er kritiserer Innovationsfonden

INNOVATION: Innovationsfonden får kritik for håndteringen af erhvervsPhD'erne. Fondens direktør afviser, at ordningen er blevet nedprioriteret.

Direktør i Danmarks Innovationsfond Peter Høngaard Andersen afviser kritik af fondens håndtering af erhvervsPhD'er . Han forsikrer om, at der arbejdes med at forbedre erhvervsPhDen, så den bliver mindre bureaukratisk og bedre tilpasset de enkelte projekter. <br>
Direktør i Danmarks Innovationsfond Peter Høngaard Andersen afviser kritik af fondens håndtering af erhvervsPhD'er . Han forsikrer om, at der arbejdes med at forbedre erhvervsPhDen, så den bliver mindre bureaukratisk og bedre tilpasset de enkelte projekter.
Mads Bang

Vi er som ny stor fond stadig i en overgangs- og etableringsfase, men har fuldt fokus på at udvikle de mest optimale betingelser for alle vores ordninger.

Peter Høngaard Andersen
Direktør, Danmarks Innovationsfond
Fakta
ErhvervsPhD-ordningen fulgte med over i den nye Innovationsfond, som blev etableret sidste år.

De seneste fem år er der blevet godkendt omkring 110 ansøgninger om erhvervsPhD om året.
 

Innovationsfonden overtog administrationen af erhvervs ph.d.-ordningen, da fonden åbnede sidste år. Nu møder fonden kritik for håndteringen, trods en på papiret sammenfaldende mission om at øge nærheden mellem forskning og erhvervsliv.

Det er de ErhvervsPhD-studerende selv, som er kritiske.

Kjartan Herrik, der er formand for The Industrial PhD & PostDoc Association, mener, at det første år med innovationsfonden har været en blandet fornøjelse.

0:000:00