Flertal bag reform er væk: Universiteter frygter for uddannelseskvaliteten uden ny finansiering inden årsskiftet

Taxameterløftet for humanistiske og samfundsfaglige uddannelser hænger i en tynd tråd. “Det er de studerende, som i sidste ende kommer til at mærke det,” lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd. Dekaner regner med millionbesparelser, hvis det bliver den økonomiske virkelighed.

“Det er de studerende, som i sidste ende kommer til at mærke det,” hvis taxameterløftet ikke bliver videreført inden årsskiftet. Det vil være katastrofalt, lyder det fra Julie Lindmann, der er forperson for Danske Studerendes Fællesråd.
“Det er de studerende, som i sidste ende kommer til at mærke det,” hvis taxameterløftet ikke bliver videreført inden årsskiftet. Det vil være katastrofalt, lyder det fra Julie Lindmann, der er forperson for Danske Studerendes Fællesråd.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

Flere universiteter venter millionbesparelser, hvis finansieringen til taxameterløftet ikke falder på plads inden årsskiftet.

Den økonomiske virkelighed vil ramme de humanistiske, samfundsfaglige, merkantile og teologiske uddannelser.

Vi er et stort fakultet med mange uddannelser. Derfor vil det også medføre store konsekvenser.

Johnny Laursen
Dekan på Faculty of Arts ved Aarhus Universitet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024