Flertal fastholder høj rente for studerende

SU: Et stort flertal i Folketinget er klar til at forkaste Enhedslistens forslag om at ændre renten på studielån under studierne. Dybt kritisabelt, lyder det fra de studerende.

Foto: navisen.dk
Mads Bang
Fakta
Renten på SU-lån

Renten på SU-lån er 4 procent om året mens du læser. Når den studerende er færdig med sin uddannelse, forrentes gælden efter diskontoen plus et tillæg på højst 1 procent eller minus et fradrag. Tillægget/fradraget fastsættes hvert år på finansloven.

Studerende betaler i dag en højere rente for deres lån under studierne, end når de har afsluttet deres studier. Og det skal de blive ved med, lyder det fra et flertal i Folketinget.

Et SU-lån forrentes med fire procent i studietiden, mens det efter studierne forrentes med den såkaldte diskonto-rente plus en procent.

De seneste fem år har renten været så lav, at de studerende faktisk har betalt en højere rente under studierne, end når de er færdige. I samme periode har staten tjent penge på at låne penge ud til de studerende, fordi renten i Nationalbanken har været lavere.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00