Forskere følte sig forsøgt censureret

FORSKNING: To forskere følte sig forsøgt censureret af forskningsinstitutionen AKF, som forudså, at en bebudet undersøgelse ville skabe ”irritation” i KL. AKF afviser anklagerne, der falder pladask ned i en proces, hvor AKF er ved at blive fusioneret ind i Margrethe Vestagers ministerium.
Foto: Cepos

AKF kommer ofte med resultater, som vore rekvirenter - f.eks. KL eller et ministerium - ikke forventede, og som ikke passer ind i en politisk dagsorden. Vi forudser altid konfliktflader og håndterer disse ved at have et beredskab, så vi står skridsikkert, hvis vores resultater imødegås.

Mette Wier
Adm. direktør, AKF

To danske forskere følte sig forsøgt censureret, da de i 2007 gik i gang med at granske den største reform af den offentlige sektor i 30 år.

Det fremgår af forordet til en ny bog om strukturreformen udgivet før nytår og skrevet af de to forskere Henrik Christoffersen, forskningschef i CEPOS, og Kurt Klaudi Klausen, professor ved Syddansk Universitet.

I juli 2007 modtager Henrik Christoffersen, som på daværende tidspunkt var forskningsleder i Anvendt Kommunalforskning (AKF), en mail fra ledelsen (se hele mailen i bunden af denne artikel).

Dokumentation

Mailen fra AKF's ledelse til Henrik Christoffersen

03-07-2007 22:06

Kære Henrik

Det lykkedes mig ikke at fange dig på dit kontor i eftermiddag - derfor mail.

Chefgruppen fandt, at det er vigtigt, at der bliver lavet en revideret projektbeskrivelse, hvoraf det fremgår, hvad vi kan/vil lave for det reducerede budget. Det er således vigtigt, at der er enighed herom, inden du går i gang.

Chefgruppen fandt også, at det specielt er vigtigt, at du i denne sag som opfølgning på dit møde(r) med (navn slettet, red.) efterfølgende sender en mail til ham med din opsamling/opfattelse af, hvad I besluttede på mødet.

Vi tror gerne, at der ikke er "ugler i mosen" nu. Men samtidigt forudser vi, at projektet sagtens kan komme til at producere umiddelbare "uskyldige resultater", som vil skabe irritation i KL eller det, der kan være værre. Derfor forestiller vi os, at du, Mette og jeg sætter os sammen i løbet af (slutningen af) projektforløbet for at forudse mulige konfliktflader og med udgangspunkt heri diskuterer, hvordan vi bedst håndterer disse.

Du må endelig ringe eller komme op til mig, hvis der er behov for en uddybende snak om ovenstående.

Mvh
Hans

Hans Hummelgaard, forskningschef
Anvendt KommunalForskning


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00