Fra fond til forsker: Danmarks Frie Forskningsfond afsætter én milliard til risikovillig forskning

FONDE: I denne uges fra fond til forsker skal vi forbi en milliondonnation fra Kræftens Bekæmpelse, én milliard kroner til risikovillig forskning fra Danmarks Frie Forskningsfond samt Albanifondens støtte til forskning i demens. 

Vi lægger ud med en nyhed fra Danmarks Frie Forskningsfond, der har afsat én milliard kroner til risikovillig forskning. Det skriver fonden i en pressemeddelelse

Med risikovillig forskning menes der forskningsidéer af højeste internationale kvalitet med potentiale for banebrydende løsninger. Forskerne vil modtage bevillinger på cirka tre millioner kroner i gennemsnit til at teste "excellente" forskningsidéer.

"Forskere er samfundets seismografer. De er blandt de første til at stille nye spørgsmål til os selv og til verden omkring os. Fonden uddeler små og mellemstore bevillinger, der giver mulighed for risikovillig forskningsfinansiering og skaber rum til at afprøve nye forskningsspørgsmål eller forfølge nye spor. Nogle projekter giver bud på samfundsløsningerne her og nu, andre bliver inputs til forskning og udvikling om fem, ti og 20 år," siger bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, David Dreyer Lassen.

Login