Fra fond til forsker: Danske Regioner støtter medicinsk cannabis, og dermatologien får 400 millioner kroner

FONDE: I denne uges Fra fond til forsker skal vi forbi en 400 millioner kroner stor bevilling til et nyt forskningscenter i dermatologi og bevillinger fra Danske Regioner, der støtter forskning i blandt andet medicinsk cannabis til nyrepatienter og antibiotika til gravide.

Danske Regioner uddeler 1.226.594 kroner i tilskud til et projekt, der skal undersøge, om medicinsk cannabis kan fjerne gener hos nyrepatienter. 
Danske Regioner uddeler 1.226.594 kroner i tilskud til et projekt, der skal undersøge, om medicinsk cannabis kan fjerne gener hos nyrepatienter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nikolai Evereth Hansen

Vi starter dennes uges Fra fond til forsker med en kæmpebevilling til et nyt forskningscenter i dermatologi ved Københavns Universitet. Leo Fondet, der ejer medicinalgiganten Leo Pharma, markerer nemlig begyndelsen på en mere gavmild tid og bevilger 400 millioner kroner til det nye center, der har fokus på dermatologiske lidelser. 

Det er den største uddeling, Leo Fondet har givet, siden den begyndte at dele midler ud i 2011, og bevillingen stadfæster dermed fondets strategi om at uddele flere penge. 

De mange millioner skal uddeles over en tiårig periode til det nye center, der får det engelske navn Leo Foundation Skin Immunology Research Center. Centeret får til formål at skabe international topforskning inden for hudens immunforsvar og dens sygdomme. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00