Fra fond til forsker: Grønlandske drenge får millionbevilling fra Tuborgfondet og stressramte får støtte til naturtræning

FONDE: I denne uges Fra fond til forsker skal vi forbi en bevilling i millionklassen på 11 millioner kroner til et projekt for unge i Nuuk, fonden tildeler også støtte til en ny digital bevægelse, og TrygFonden giver 2 millioner kroner til naturtræning af voksne med stress.

Initiativet Mind Your Own Business får 11 millioner kroner til at stifte en afdeling i Nuuk på Grønland. Formålet er at lære drenge i alderen 13-21 år om iværksætteri i samarbejde med erhvervslivet. Mind Your Own Business har tidligere modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris. Billedet viser fire unge drenge fra Vestgrønland under regentparrets besøg i 2015.
Initiativet Mind Your Own Business får 11 millioner kroner til at stifte en afdeling i Nuuk på Grønland. Formålet er at lære drenge i alderen 13-21 år om iværksætteri i samarbejde med erhvervslivet. Mind Your Own Business har tidligere modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris. Billedet viser fire unge drenge fra Vestgrønland under regentparrets besøg i 2015.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Christoffer Miguel Frendesen

Vi begynder i den jyske natur og drager derefter gennem ugens øvrige bevillinger for at slutte af i Nuuk på Grønland, hvor den forgangne uges største støttepulje er landet.

Mellem start- og endestationen kommer vi omkring fondsmidler til søer i svinestalde, optimering af industriprocesser og sundhedsdata fra mobiler, der skal hjælpe både unge og ældre i sundhedssektoren.

Bekæmp stress og depressioner i skoven
TrygFonden har uddelt hele 2.045.136 kroner til et projekt i DGI Sundhed, skriver Politiken i lørdagens avis. Programmet hedder 'Naturtræning – Pilot' og skal hjælpe voksne over 18 år, der har eller er i risiko for at få stress, depression og angst.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00