Fra fond til forsker: Midler skal støtte rekrutteringen af topforskere

FONDE: Villum Fonden vil med 16 millioner årligt støtte mulighederne for familie- og velkomstpakker til topforskere. Dertil har et forskerteam i Midtjylland modtaget midler til at forske i involvering af pårørende til hjertepatienter.

Københavns Universitet. Der er udfordringer forbundet med at få internationale topforskere til Danmark. Villum Fonden bakker op om bedre rekrutteringsmuligheder.
Københavns Universitet. Der er udfordringer forbundet med at få internationale topforskere til Danmark. Villum Fonden bakker op om bedre rekrutteringsmuligheder.Foto: Heine Pedersen/Københavns Universitet
Sara Fleckner Vilstrup

Med et årligt beløb på 16 millioner kroner vil Villum Fonden støtte danske universiteters muligheder for at give topforskere en udvidet familie- og velkomstpakke. Det skriver Villum Fonden.

Pengene skal blandt andet bruges til at dække de omkostninger, der er forbundet med, at en forsker skal til landet.

”En konkret udfordring, vi møder, er, når en forsker sammen med sin familie skal falde til i Danmark. Her kan introduktion af medfølgende ægtefælle til arbejdsmarkedet eller omkostninger ved børnenes skolegang være det, som rekrutteringen strander på. Alle værktøjer skal i brug, og her er fondens støtte et vigtigt bidrag, som kan noget andet end offentlig støtte,” siger Vivian Tos Lindgaard, der er sektionsleder på Københavns Universitet med ansvar for internationale rekrutteringer, ifølge Villum Fonden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00