Fra fond til forsker: Modgift til slangebid og robotteknologi til børn og tømrere

FONDE: Det Europæiske Forskningsråd har tildelt tre unge forskere fra DTU godt 11 millioner kroner hver til at realisere tre forskellige forskningsprojekter. Samtidig har VILLUM FONDEN bevilget 24 millioner til 24 science-projekter, og en robotvirksomhed har opnået et 'Seal of Excellence' fra to EU-fonde.

Modgift til slangegift er dyr og har mange bivirkninger, men det vil en ung, dansk forsker lave om på.
Modgift til slangegift er dyr og har mange bivirkninger, men det vil en ung, dansk forsker lave om på.Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Peter Bjørnbak Hansen

Tre unge forskere fra DTU har fået godt 11 millioner kroner hver til at sætte skub i tre vidt forskellige forskningsprojekter, skriver DTU i en pressemeddelelse.

Den ene vil finde en ny modgift til slangegift. Den anden vil forske i konkurrencedygtig teknologi, der kan lagre elektricitet fra en vedvarende energikilde. Og den tredje vil udvikle optiske frekvenskamme så nøjagtige, at de kan bruges i et atomur, i hidtil uset skala. 

Bevillingerne kommer fra ERC's (Det Europæiske Forskningsråd) meget eftertragtede Starting Grands-pulje, som hører under EU's Forsknings- og Innovationsprogram Horizon 2020.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00