Fra fond til forsker: Priser, naturcenter og 600 mio. til grundforskning

FONDE: Uge 40 bød på to prisuddelinger, et trecifret millionbeløb fra Novo Nordisk Fonden og et Center for Børn og Natur, der støttes af Nordea-fonden.

Bestyrelsesformand Niels Due Jensen fra Poul Due Jensens Fond uddeler året Grundfospris til forsker Irina Angelidaki fra DTU.
Bestyrelsesformand Niels Due Jensen fra Poul Due Jensens Fond uddeler året Grundfospris til forsker Irina Angelidaki fra DTU.Foto: Pressefoto
Kiki Qvistgaard

Den helt store nyhed i fondsverdenen i den forgange uge kom fra Novo Nordisk Fonden, der med 600 millioner kroner vil støtte grundforskning inden for det biomedicinske og biovidenskabelige forskningsfelt over de næste fem år.

Der vil årligt blive uddelt op til 12 femårige bevillinger på hver op til 10 millioner kroner til forskningsledere på forskellige karrieretrin. 

"Der har været mange programmer for yngre talenter og dygtige topforskere, men den store mellemgruppe har i en årrække været glemt. Og har du ingen mellemgruppe, så skaber du heller ikke topforskere. Vi skal derfor gøre det muligt for de visionære lektorer at udvikle sig, så de senere kan erstatte topforskerne, når de går på pension,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, der er Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00