Fra fond til forsker: Medicinsk cannabis sættes under forskningens lup

FONDE: I denne uges Fra fond til forsker skal vi både forbi en bevilling til forskning i udsatte unges ret til at blive hørt i egen sagsbehandling samt Novo Nordisk Prisen 2019, og så slutter vi med en bevilling til forskning i medicinsk cannabis som behandlingsform.   

En forsker har modtaget 285.000 fra Gigtforeningen til at undersøge effekten af medicinsk cannabis på patienter med fibromyalgi. 
En forsker har modtaget 285.000 fra Gigtforeningen til at undersøge effekten af medicinsk cannabis på patienter med fibromyalgi. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Jesper Ravnborg

Vi er efter en uges tomgang atter tilbage med bevillingsnyt fra civil- og videnssamfundet, samlet i et udvalgt potpourri i det, vi på Altinget kalder ’Fra fond til forsker’.  

Og vi lægger stærkt fra land med en bevilling fra Egmont Fonden, der har afsat i underkanten af to millioner kroner til et omdiskuteret, men alligevel underbelyst emne.

Ifølge FN’s børnekonvention og Serviceloven er det en ret for børn og unge at blive hørt i deres sagsbehandling, hvilket i stigende grad er kommet beslutningstagere og NGO’er for øje, men dette til trods er det stadig et område med begrænset viden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00