Galathea-forskning mangler penge

BEVILLINGER: En stor del af forskningen fra Galathea 3-ekspeditionen er sat på standby, og enkelte forskere har endda helt opgivet at analysere data og prøver på grund af pengemangel.
Jørgen Skadhede
Megen af den forskning, der skulle komme ud af prestigeprojektet med Galathea 3 ekspeditionen er sat på standby eller helt droppet på grund af manglende bevillinger.

Mindst 11 af de 48 forskningsprojekter, der deltog i Galathea 3, har forgæves forsøgt at få støtte til at arbejde med de mange data og prøver, de indsamlede på ekspeditionen, skriver Ingeniøren på baggrund af en rundspørge til lederne af de forskningsprojekter, der deltog i jordomsejlingen, der blev afsluttet i 2007.

Mindst 24 af projekterne har søgt om yderligere midler efter hjemkomsten, for mange af projekterne fik nemlig i første omgang kun midler til at deltage i ekspeditionen, men ikke til efterfølgende arbejde.

En stor del af de indsamlede prøver ligger derfor blot og venter i frysere og kasser på universiteterne. Nogle af forskerne har helt opgivet nogensinde at få analyseret deres data og prøver, mens andre bruger fritiden på det, så projekterne alligevel kan skride langsomt frem.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00