Om  
Vivian Motzfeldt
Christina Egelund
Tenna Jensen

Grønland og Danmark udpeger forskningsledelse til historisk udredning

I juni 2023 blev det grønlandske selvstyre og den danske regering enige om et kommissorium for en historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark. Forskningsledelsen til projektet er nu blevet udpeget.

Grønlands Naalakkersuisoq for Selvstændighed og Udenrigsanliggender Vivian Motzfeldt og Danmarks uddannelses- og forskningsminister Christian Egelund har udpeget forskningsledelsen, der skal stå i spidsen for historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark. 
Grønlands Naalakkersuisoq for Selvstændighed og Udenrigsanliggender Vivian Motzfeldt og Danmarks uddannelses- og forskningsminister Christian Egelund har udpeget forskningsledelsen, der skal stå i spidsen for historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sigurd Lilmose Bech

Det bliver Daniel Thorleifsen og Tenna Jensen, der skal stå i spidsen for historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark siden 1945. 

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse

I juni 2023 blev Grønland og Danmark enige om en udredning af de væsentligste politiske beslutninger og begivenheder, som har præget udviklingen af Grønland, forholdet mellem Grønland og Danmark, eller som fik konsekvenser for den grønlandske befolkning.

0:000:00