Landdistrikter varsler valgoplæg: Vil have uddannelse og forskning ud i landet

INTERVIEW: Ryk universitetsforskningen tættere på lokale styrkepositioner, dimensionér for at sikre søgning til uddannelser i Udkantsdanmark og flere campustilbud ude i landet, sådan lyder nogle af forslagene fra Landdistrikternes Fællesråd.  

"Vi kommer også til at forholde os til dimensionering i vores udspil. Dimensionering kunne jo strikkes sammen, så man får færre pladser i de store byer og så nogle flere pladser nogle af de nye steder." Sådan lyder det fra formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.  
"Vi kommer også til at forholde os til dimensionering i vores udspil. Dimensionering kunne jo strikkes sammen, så man får færre pladser i de store byer og så nogle flere pladser nogle af de nye steder." Sådan lyder det fra formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.  Foto: Ritzau Scanpix/ Asger Ladefoged
Toke Gade Crone Kristiansen

Om få uger kommer den store organisation på udflytningsdagsordenen med et valgoplæg. – Og her kommer mulighed for uddannelse i hele landet til at spille en stor rolle.

Det bekræfter Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikterne Fællesråd.

"Vi arbejder på nogle sigtelinjer og nogle udspil på hele uddannelsesområdet fra ungdomsuddannelser og erhvervsuddannelser til videregående uddannelse," siger han. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00