Mærsk-eksperter skal undervise på KU

SAMARBEJDE: Maersk Oil og Københavns Universitet har indgået et samarbejde, hvor Maersk-eksperter skal undervise studerende i olieudvinding og Nordsøens geologi.

Maersk Oil og Københavns Universitet samarbejder om et projekt, hvor eksperter fra Maersk Oil skal undervise studerende i olieudvinding og Nordsøens geologi. Det er første gang, en højere læreanstalt i Danmark bruger Maersk Oils ekspertise inden for olieefterforskning og olieproduktion.

Projektet er blandt andet stablet på benene, fordi man i Maersk Oil håber på at rekruttere flere danske eksperter og forskere til arbejdet med at hente olie i Nordsøen. I den danske del af Nordsøen er det gennemsnitligt kun 30 procent af olien, som bliver hentet op. Resten er svært at få fat i, da man skal "vriste" olien ud af de kalklag, som fylder meget i det danske område.

Man ønsker derfor at opnå en større viden om kalken på havbunden, da det vil have væsentlig betydning for fremtidige milliard-investeringer i udvinding og efterforskning af Nordsøolie. 

0:000:00